Още оферти

Описание
Двуезичният проект „Майска утрин / May Morning съдържа 51 хайку, някои от които публикувани в двуезичния хайку- сборник „Различна тишина (2012, на българ­ски и унгарски), в сборниците на V (2012) и VI (2013) Софийски есенен салон за поезия, в хайку-сборник „След звъна на камбаните (2014), в прес­тижните международни издания World Haiku Review, Akitahaiku и др.

Авторката Мая Кисьова е актриса. Носител на II награда и отличие от VI На­ционален конкурс за хайку на свободна тема и отличие от I Национален конкурс на Бъл­гарски хайку съюз (2013). Първите си опити за хайку пише през 2002 г. През 2011 поставя и играе на три езика мултиме­дийния спектакъл „Безопасни игли от 105 хайку на Петър Чухов.

Определя хайку като прецизен „вход към съвременния свят, като красив рефлекс, който дисциплинира начина на живот. Изследва хайку като театрална реплика. Автор на първия в България драматургичен текст „Перце на оградата в жанр „хайку – мис­терия, конструиран от 300 нейни хайку.

истинско слънце

сенките на актьорите

в една посока

-----

authentic sun

the shadows of the actors

at the same direction

Непосредствено преди излизането на книгата, 2 хайку бяха отличени съответно с втора и трета награда в престижния 19-тия KusamakuraInternational Haiku Competition, Japan:

Стената на плачапапийонката му

едно дете ми казав бялата ми обувка

истинатамеден месец

------------

Wailing Wallhis bow-tie

one child tells mein my white shoe

the truthhoneymoon
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^