Описание
Ключови думиПсихология
Брой страници224
Тегло220

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Детската психоложка Иржина Прекоп разглежда възможните смущения в развитието на малкото дете, като отделя специално внимание на феномена властолюбие и неговите проявни форми. Тя разкрива причините, критичните периоди и семейните обстоятелства, в които властолюбието би могло да възникне и да се превърне в болестна зависимост. Настоящото допълнено издание предлага разширен кръг от начини и терапевтични подходи за преодоляването на това страдание, което повлиява негативно разгръщането на цялостната личност.

Тази книга претърпя толкова много издания, че започнах да изпитвам противоречиви чувства към нея. Тя се оказа бестселър, което като автор съвсем обяснимо ме радва. В същото време обаче с горчивина осъзнавам, че популярността й се дължи единствено на трудностите в общуването между родители и деца. А те, за съжаление, не престават. Децата, отличаващи се с властолюбие и безогледна агресивност, се срещат все по-често. Словосъчетанието малък тиранин се превърна полека-лека в класическо понятие...
Иржина Прекоп

Симпатични и невинни на вид създания на крехка възраст, а в действителност – безмилостни малки чудовища, които въртят номера на майка си и баща си, изваждат ги от равновесие и денонощно ги държат в напрежение. Принуждавайки измъчените си родители да танцуват като марионетки, тези волеви дечица диктуват домашното ставане.
На пръв поглед малките тирани карат възрастните да страдат. Ако обаче се вгледаме по-внимателно, ще видим, че самите те са кълбо от страдание.
Книгата на Иржина Прекоп ще ни даде разбиране за неща, които примирено сме записали в графата „неразрешими. И със сигурност ще ни направи по-добри хора, а съответно и – по-добри родители. Тя е предназначена не на последно място и за специалисти: педагози, учители, терапевти, психолози, детски психиатри.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^