Мария Магдалена и Светия граал (ISBN: 9789549994384)

Мария Магдалена и Светия граал (ISBN: 9789549994384)

Мария Магдалена и Светия граал (ISBN: 9789549994384)

от 9,45 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзотерия, История, Митология, Младежка литература, Религия
Езикбългарски
Брой страници252

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Теологичните вярвания на Маргарет Старбърд са дълбоко разклатени, когато прочита Ноlу Вlооd, Но1у Grail (\"\'Света кръв. свети Граал\") — книга, която дръзва да издигне идеята, че Исус Христос е бил женен за Мария Магдалина и че техните наследници продължават неговата свята кръвна линия в Западна Европа. Шокирана от подобна ерес. тази римокатолическа изследователка се заема да я обори, но вместо това открива нови и убедителни доказателства за съществуването на съпруга на Исус — същата енигматична жена, която го е миропомазала със скъпоценното миро от нейния \"алабастров съд\".
В провокативната си книга Старбърд извлича заключенията си от задълбочено изследване на историята, хералдиката, сим-волизма. средновековното изкуство, митологията, психологията и самата Библия. \"Мария Магдалина и Светият граал\" е търсене на забравената женственост — с надеждата, че нейното завръщане ще помогне за възстановяването на баланса на планетата Земя.
\"Маргарет Старбърд търси истината, а не защитава доктрината. Тя признава, че ортодоксалността е такава, защото е спечелила, а не задължително защото е вярна. Тя иска да възстанови дълго потисканата, а често и натъкващата се на емоционално противопоставяне женствена страна на разказа за Христос. Книгата й представлява вдъхновяващ разказ, впускащ се в области на мисълта, които отдавна са пренебрегвани. Магдалина. Великата Марин, се появява с нова сила. \" - Джон Шелби Спонг, епископ на Епископалната църква и автор на Воrn оf а Woman (\"Роден от жена\")
\"Този вдъхновяващ и смел разказ е свеж поглед към истинското значение на Светия граал и дефеминизацията на ранната църква и представя някои шокиращи разкрития, които могат завинаги да променят начина, по който възприемаме християнството. \" — списание Nexus
Маргарет Старбърд има магистърска степен от Университета на Мериленд и е учила в университета \"Кристиян Албрехт\" в Киел, Германия, както и в Теологическото училище към университета \"Вандербилт\". Втората й книга е Тhe Goddess in the Gospels (\"Богинята в евангелията\").
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^