Машина за чистота (2014)

Описание
Йордан Атанасов е поет, белетрист, журналист и общественик, роден през 1943 г. в Германия. Родителите му са от великотърновското село Драганово. Завършва електротехникума в Стара Загора, а след това Икономика на промишлеността във ВИИ "Карл Маркс" и радиожурналистика в СУ "Св. Кл. Охридски". Бил е редактор във в. "Марица-изток" и директор на в. "Синя поща" - Стара Загора. В момента е председател на читалище "Даскал Петър Иванов" и главен редактор на в. "Литературен глас".

В книгата, която има антологичен характер, освен стихове, авторът е включил и две поеми – „Душата се завръща и поема, посветена на Апостола на свободата – Левски. Книгата съдържа и отзиви от критици, поети и др. за неговото творчество.

В „Машина за чистота авторът е събрал, както част от най-добрите свои творби от последните 15 години − тези, които най-добре представят неговата душевност и свят, така и най-новите си поетически търсения и вдъхновения. Темите са актуални и съвременни – за неизменните житейските радости и проблеми, за красотата и величието на природата, за любовта и приятелството.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^