Маси и власт (ISBN: 9789549933956)

Маси и власт (ISBN: 9789549933956)

Още оферти

Описание
Ключови думиИзвестни личности
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Eдин почти столетен живот в над 500 снимки и текстове...

Eдин почти столетен живот в снимки и текстове: лица и места, които Елиас Канети (1905-1994) е изобразил в своите автобиографични книги "Спасеният език", "Факел в ухото", "Игра с очи", "Парти по време на война", но те присъстват и в Подслушвачът и в Дневници – от долното течение на Дунав през Алпите до Шотландия и Мароко, от Виена, Цюрих, Берлин и Прага до Париж и Лондон, от бабите и дядовците и родителите му през приятели от ученическите години и от артистичните среди до любимите жени и колегите по перо.

Роден в България, носител на Нобелова награда за литература, Канети несъмнено е един от онези, които отварят вратата на българите към света.

Повечето снимки в изданието се публикуват за първи път, като илюстрация за вълнуващото превъплъщение на един талантлив и дълго непризнаван интелектуалец, с чувствителна душа и неспокоен живот. Извадки от произведения на Канети и от непубликувани писма и бележки, както и изказвания пред съвременници, придружават и обясняват снимките.

"Лицето на човека може да се наблюдава с очите на анатом, любовник, психолог, художник и по всяко време то е неизчерпаем източник на наблюдения. В същото време е като воал на душата, невинаги годна за показ. Но през всичкото време лицето заема такова място, че през него прозират висшата красота и големите прегрешения. "
Георг Кристоф Лихтенберг
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^