Маски на ероса (2008)

Маски на ероса (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Литература, Поезия
Езикбългарски
Брой страници64

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Стихотворения

Текстовете от настоящото издание чертаят собствените ми поетически търсения, вместени в любовните перипетии между две други усилия, между две други книги. Не съм си и помислял да ги издавам, смятах да ги оставя на паметта и съдбата. И не поради вазовски свян и патриаршески съображения, а по-скоро поради някакъв естетски страх, за който споменах вече. Поместените текстове тук нямат характер на мистификация, макар идеята за подобно начинание дълго да отлежава в главата ми. Напротив, в тези редове авторът сваля доброволно воалите си, като дама, която разкрива даровете си, но не съвсем, защото внимателното око може да разпознае и разчете как един текст е генерирал друг, как еротизмът на четенето е преминал в писмото, как книгата и жената разменят местата си, а зад кадър дебнат Ерос и Танатос. В една вечна игра, която не свършва.
Б. Б.

Божидар Богданов е роден на 30 януари 1963 г. в с. Деков, Плевенска област. Завършва Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий. Работи в сферата на образованието и публицистиката. Членува в Сдружение на български писатели. Публикува в „Литературен вестник и „Литературен форум. Негови текстове се печатат и в сп. „Пламък, сп. „Летописи, алманах „Света гора и други.
Не харесва първите си две книги („Молитва на езичник и „Покръстване), защото смята, че в тях се е упражнявал да пише.
Следващите му стихотворни сборници са:
„Пунктуации (С. , „Лит. Форум, 1994);
„Българско народностно тяло (С. , „Образование, 1996/7);
„Дим над библиотеката (С. , „Лит. Вестник, 1998);
„Сънища и опашки (С. , „Аб, 2000);
„Хекзаметри (С. , „Аб, 2003);
„Интериори (ВТ. , „Фабер, 2004);
„Демиургически упражнения (ВТ. , „Фабер, 2006).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^