Матрично смятане с Mathematica (2008)

Матрично смятане с Mathematica (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиМатематика
Езикбългарски
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата е представена методика за решаване на задачи от линейната алгебра със системата Mathematica. Предложени са неочаквани решения на класически задачи. Разкриват се възможностите на тази компютърна среда за представяне на понятията и логическите конструкции на основните факти от матричното смятане. Интерес представляват и решенията на утвърдилите се типове задачи, представени с помощта на системата Mathematica. Едновременно с това се демонстрират и стандартните методи за решаване на задачите, освободени от трудностите на изчислителните и аналитичните преобразувания.
На читателите, запознати с основните понятия от линейната алгебра. Книгата дава възможност да задълбочат знанията си и да получат ефективни умения за решаване на задачи с методите на матричното смятане и средствата на системата Mathematica.

Д-р Марин Маринов е доцент в департамент „Информатика" на Нов български университет. Работил е като ст. н. с. II ст. в Института по математика и информатика на БАН. Автор е на седем учебника в областта на диференциалните уравнения, математическия анализ и линейната алгебра, сред които „Лекции по частни диференциални уравнения", „Математически анализ, първа и втора част", „Математически анализ в примери и задачи" и „Линейна алгебра в примери и задачи".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^