Медальонът: Между Орфей и Иисус (2012)

Медальонът: Между Орфей и Иисус (2012)
Описание
Случайно открит медальон с карта изкарват наяве смъртоносни тайни от миналото.

Инспектор Неев отново е изправен пред серия от необясними убийства, в разследването на които ще достигне до страшни и неочаквани истини, неудобни за мнозина и днес. Шокиращи данни, водещи към разкрития за древната цивилизация на траките и мита за Орфей, залегнали в основата на Библейското учение и Християнството. Дали тласък на развитие на културата на целия ни познат свят в древността... Разкрития, пазени и до днес в тайна от сили, опитващи се да запазят канона и статуквото непроменени – дори с цената на отнемането на човешки животи... Героят ще извърви опасен и драматичен път в своето търсене, което ще го отведе през престъпления и пределни опасности до орфически мистерии, себепознанието и саможертвата...

Романът е своеобразно продължение на предишните книги на Калофер Русев – "Рицари и вълци" и "Котка на фона на свастика", в които авторът ни дава редица отговори на засегнати в тях въпроси: откъде произлиза името Сент Бьов и имало ли е латинци в земите ни, защо, според легендите, в Странджа планина са погребвани египетски фараони – и защо точно там, на кого всъщност е жезълът на Бастет... ?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^