Медиен език и стил: Теория и съвременни практики (2014)

Медиен език и стил: Теория и съвременни практики (2014)

от 13,50 лв 2 оферти
Описание
Андреана Ефтимова е магистър по българска филология (1995) и журналистика (1998) и доктор по общо и сравнително езикознание (психолингвистика) (2000). Била е преподавател по съвременен български език във Факултета по славянски филологии, а в момента е доцент във Факултета по журналистика и масова комуникация, СУ „Св. Климент Охридски. Води лекционни курсове по медиен език и стилове на писането, култура на писането и стилове в общуването, езикът в интернет, невербална комуникация и психолингвистика във ФЖМК и ФСлФ на СУ.

Автор е на монографиите „Невербалната комуникация в телевизията („Сема РШ, 2002), „Ефективната невербална комуникация („Сиела, 2008), „Винаги малко повече: наречия за количество и време в обучението по български език като чужд (УИ „Св. Климент Охридски, 2010), „Невербалната комуникация: медии и медиатори („Сиела, 2011) и „Есето в академичната и журналистическата практика („Фабер, 2011). Участник е в екипа, работил над „Български асоциативен речник (УИ „Св. Климент Охридски, 2003).

Учебникът „Медиен език и стил е предназначен за специалностите „Журналистика, „Връзки с обществеността, „Книгоиздаване и всички специалности от професионалното направление „Обществени комуникации и информационни науки, в които се четат дисциплини по медиен език, журналистическа стилистика, публична реч, култура на речта, култура на писането/говоренето, реторика, устна и писмена комуникация, творческо писане и др.

Успех на всички, които ценят стила в езика и езика в стила!
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^