Медиите в Централна и Източна Европа след 1989 (2009)

Медиите в Централна и Източна Европа след 1989 (2009)

от 14,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПублицистика
Езикбългарски
Брой страници304
Тегло350

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Шествието на глобализацията разтърсва света - през Севера и Юга, през богати и бедни страни, западни и източни цивилизации, приморски и планински земи. Нови технологии променят до неузнаваемост с трудно поносима скорост нашия бит и среда, вида на човешкия труд и мисъл. Невиждан разрив между поколенията, бързо умиращи стойности, спонтанно раждане на нови, загуба на ориентири, живот във виртуална среда, катастрофизъм и несигурно или отсъстващо бъдеще... Научните фантасти от XX век биха се озовали в собствените си романи. А къде са мястото и ролята на медиите от 1989 г. насам в страните от Централна и Източна Европа, преживели за 50 години два безпрецедентни прехода? Ако в развитите страни от т. нар. западна цивилизация медиите претърпяха дълбоки промени, какво да се каже за нашия Изток? Именно това споделят изследователи и журналисти от региона с болка и грижа, с гняв и упование, че един по-добър свят е възможен.
Представители на Албания, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия, Унгария и Франция предлагат свои анализи, информации и размисли, които съставляват богатството на този сборник.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^