Мемоарите на Зевс (ISBN: 9789542808374)

Мемоарите на Зевс (ISBN: 9789542808374)
Описание
Ключови думиРоман
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Аз Зевс, цар на боговете и бог на царете, ще ви разкажа моята история ...
На онези, които мислят, че да си бог е лесно, ще кажа: \"Не се заблуждавайте\". На смъртните, според които нашият живот е изпълнен само с чувственост и наслади, ще заявя: \"Поучете се от грешките си\".
Заради едно пророчество избягнах на косъм да бъда убит като дете и израснах на самотен остров. Постепенно станах мъж и, подтикнат от баба си Гея, замислих план да сваля от власт баща си Кронос, владетел на Олимп. Сам изучих какво са животът, любовта, смъртта и гневът. Поведох борби, разбудих гигантите, освободих братята и сестрите си. Осъществих съдбата си ...
На вас, които сте потънали в забрава, е време да припомня какво сме преживели, докато човекът беше още дете ...
Аз, Зевс, спах твърде дълго... Но ето, че се събудих.

Морис Дрюон е роден на 23 април 1918 в Париж. Той е племенник на Жозеф Кесел и започва да публикува от осемнайсетгодишна възраст, удостоен е с наградата Гонкур през 1948 за \"Великите фамилии\". Член на Френската Академия от 1966, той е автор на повече от петдесет произведения – впечатляващо наследство - между които \"Прокълнатите крале\" и \"Тисту градинарят\".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^