Метафизика на границата (ISBN: 9789540739984)

Метафизика на границата (ISBN: 9789540739984)

от 12,60 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиФилософия
Езикбългарски
Брой страници288
Тегло311

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Гергана Динева (София, 1982) завършва бакалавърска степен по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски през 2005 г. и магистърската програма Средновековна философия и култура през 2007 г. От 2010 г. е асистент по История на философията към Философски факултет на СУ с фокус върху средновековна философия.

Защитава докторска дисертация на тема „Метафизика на границата (границата като методологически ключ в интерпретацията на елементи от средновековната философия и култура) под ръководството на проф. д. ф. н. Цочо Бояджиев. Работи интензивно с автори като Джон Дънс Скот и Николай от Куза, както и общо с проблемните полета, които засягат философските и културни преходи – както исторически, така и чисто спекулативно.

Член е на Института за средновековна философия и култура – София.

Книгата на Гергана Динева представлява едно мащабно по обем и като тематична значимост изследване. Основният проблем в нея може да бъде формулиран така: това е опитът за изработване на съдържателна рефлексия върху понятието "граница", както и възможността да се проследи в исторически план условието за формулирането на една "метафизика на границата" чрез прилагането на херменевтичен инструментариум при оценката на средновековното историко-философско наследство.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^