Методическо ръководство за решаване на задачи по висша математика Ч. 1 (2006)

Методическо ръководство за решаване на задачи по висша математика Ч. 1 (2006)

Методическо ръководство за решаване на задачи по висша математика Ч. 1 (2006)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Офертите за продукта

 

Методическо ръководство за решаване на задачи по висша математика Ч. 1

15,00 лв
Информация в магазина
към магазина »
pazaruvai-lesno.bg
Описание
Автор Цанко Дончев, Капка Димитрова, Пламен Паскалев
Ключови думи Математика, Учебник
Брой страници 318

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Методическото ръководство за решаване на задачи по висша математика обхваща по-широка тематика от застъпената в новите учебни програми на техническите и икономическите висши училища. То е замислено в три части. Първата книга, която предлагаме на Вашето внимание, излага материала по:
-Линейна алгебра
-Аналитична геометрия
-Линейно оптимиране
Всеки параграф започва с подробно изложение на теоретичния материал, като доказателствата на теоремите в повечето случаи са пропуснати. Следват решени примери (211 в цялата книга), много от които по няколко начина, подбрани с цел да обхванат спецификата на темата. Накрая на всеки параграф са дадени задачи за самостоятелна работа (420 в цялата книга). Повечето отговори, както и някои упътвания и решения, са посочени в края на книгата. Последователността на изложението във всяка глава е избрана с цел по-лесното възприемане на материала от студентите. Изводите от §7 - §10 умишлено са използвани минимално в следващата глава. Това се дължи на факта, че в повечето технически и икономически ВУ материалът от тези параграфи не влиза в учебната програма. В §3 с автор Пламен Паскалев т. нар. обобщена схема на Хорнер се публикува за първи път (има се предвид първото издание). Изказваме най-искрена благодарност на проф. Георги Паскалев за разработването на част от задачите и ценните забележки по научната редакция на книгата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^