Между емоциите и реалностите на прехода (2007)

Между емоциите и реалностите на прехода (2007)

Между емоциите и реалностите на прехода (2007)

от 9,00 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници262

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Аспарух Панов е роден през 1949 г. в София. През 1973 г. завършва химия в СУ „Св. Климент Охридски\" и до 1990 г. е научен сътрудник в Централната лаборатория по фотопроцеси към БАН.
От края на 1989 г. се занимава с политическа дейност. До 1995 г. е зам. председател на Радикалдемократическ ата партия. От 1991 до 1994 г. е член на НКС на СДС (1993-1994 и негов зам. председател - външна политика и международни отношения). От 1991 до 1994 г. е народен представител в 36-о НС, ръководител на българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и председател на групата за приятелство с германския Бундестаг. През 1992-1993 г. е вицепрезидент на ПАСЕ, а през 1993-1994 е вицепрезидент на либералната група в ПАСЕ. От 1994 до 1996 г. е вицепрезидент на Либералния интернационал. От 1998 г. работи в германската фондация за либерална политика „Фридрих Науман\". Участва в реализирането на проекти на фондацията в България, Македония и страните от южен Кавказ. Председател е на УС на Институт за либерални изследвания, член на УС на Българо-германския форум и член на УС на фондация „Балкански политически клуб\". Участвал е с доклади в много международни семинари и конференции, автор е на голям брой научни публикации и политически публицистични материали в периодичния печат.

Това е едно от първите, ако не и първото толкова смело и успешно изследване в областта на политологията. Написано е много професионално и компетентно. В този смисъл то има пионерски характер.
Заедно с това изложението на научната материя е поднесено в една приятна за четене публицистична форма. Това може да доведе неизкушения от политиката читател да помисли, че самото изследване е повърхностно и лековато. Всъщност става дума за още едно голямо достойнство на този текст. Защото само онзи може да обяснява на другите с „думи прости\" сложните неща, който с оръжията на науката и главно с помощта на абстрактно-логичното мислене може да постигне обективната истина.
Мисля, че с публикуването на този текст нашата политология се обогатява, поради което никой изследовател на политическите явления по-нататък няма да може да минава, без да се е запознал с този труд.
Д-р Желю Желев, Президент на България от 1990 до януари 1997 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^