Международно правораздаване (2012)

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници420
Тегло540

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Трето преработено и допълнено издание

Международният арбитраж и международното правосъдие са единствените правораздавателни способи за мирно решаване на международноправните спорове. Правораздавателни, защото и двата способа решават спорове, като отсъждат на кого принадлежи спорното право. Следователно в своята съвкупност те представляват правораздаването в международното публично право. Основното внимание в книгата е отделено на международното правосъдие, като то е разгледано чрез най-авторитетния му представител – Международният съд на ООН. Той е единственият международен съдебен орган, който има едновременно универсален характер и обща компетентност.

Книгата е първото цялостно изследване в българската международноправна литература на устройството на този съд и съдопроизводството в него. Изданието е трето поред, основно преработено и допълнено. Използвана е най-новата съдебна практика. Освен Устава на ООН и Статута на Международния съд, е приложен и списък на всички съдебни дела и съвещателни мнения на съда, цитирани в книгата.

------------------------

Александър Драгиев е професор по международно публично право. Преподава общия курс по международно публично право, международно правораздаване, международна закрила на правата на човека. Автор на многобройни публикации в областта на отговорността на държавата в международното право, международното правосъдие, правата на човека в международното право.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^