Микроводораслите - моята съдба (1998)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиология
Езикбългарски
Брой страници112
Тегло90

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

ХРИСТО ДИЛОВ е роден през 1923 година в с. Търнава Врачанско. Завършил е естествена история в СУ „Климент Охридски". Доктор е на био-логическите науки. Има над 150 научни публикации в областта на физиологията, биохимията, култивирането и приложени-ето на микроводораслите. Резултатите от научната му дейност са обобщени в книгата „МИКРОВОДОРАСЛИ -МАСОВО КУЛТИВИРАНЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ"
Проф. Дилов е първият, който изведе микроводорасли-те у нас от орбитата на систематиката, таксономията и флористиката, по която са се въртели близо един век преди него. Той ги направи обект на експериментиране. Разработи теоретичните основи на масовото им култивиране и организира мащабни изследвания по тяхното приложение в селското стопанство, хранителната промишленост, медицината, козметиката и парфюмерията.
Тридесет години микрово-дораслите са смисълът на неговия живот, неговата съдба, щастие и драма.
Книгата е изповед на лични преживявания и е призив към родолюбиви бизнесмени да инвестират за развитието на това производство, Което ще бъде уникално не само за България, но и за Европа.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^