Минувачът във времетомодерност и носталгия (2001)

Описание
"Опитът с времето се променя: битието за нас вече не е постоянно, а го възприемаме като чиста проява на преминаване.
С фотографията, киното, телевизията, нашата епоха е поле на призраците. Съществата не само минават, те преминават отново, те могат да се завръщат.
Следователно минувачът във времето е нашият съвременник: излекуван от носталгията по вечността и от обещанията на историята, той усеща "прелетността" на битието. В книгата си Силвиан Агасински ни предлага етика на мимолетното, която е много необходима в наши дни.
Медийното време налага своя ритъм върху социалния и политическия живот: демокрацията не бива да съжалява за старите форми, а да се преопредели, съобразявайки се с медиите, независимо че ще запази правото си на търпение.
Във вихъра на отнасящото ни напред движение възниква и въпросът какво се нуждае от време и какво заслужава да продължи да съществува. "
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^