Мистерии в историята (ISBN: 9789542809524)

Мистерии в историята (ISBN: 9789542809524)
Описание
Ключови думиИстория, Военна история
Езикбългарски
Брой страници304

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Хора, места и необикновени неща, забулени в мрака на времето

„Мистерии в историята е завладяващо четиво за задълбочено проучване на археологически находки, исторически сведения и загадки, засягащи 35 древни народи, места и предмети от целия свят.

Книгата на Хотън отвежда читателя на незабравимо пътешествие – от 8000-годишния каменен кръг в Набта Плая до чудото на Индия – Тадж Махал; от мистериозната Нюпортска кула на Роуд Айланд до енигматичната Ройстънска пещера в Обединеното кралство; от загадъчното средновековно крепостно селище Рен льо Шато до импозантния древен укрепен столичен град на Велико Зимбабве.

Въз основа на възможно най-обилен археологически материал „Мистерии в историята ще ви представи:

· Невероятните археологически находки на светилището в Гьобекли тепе в Турция, датиращо отпреди 11 000 години.
· Разгорещените спорове за това, дали „фосилът Ида – на възраст от 47 милиона години – е липсващото звено в еволюционната история на човека.
· Какво стои всъщност зад някои твърде спорните артефакти от древността, като Желязната кула в Делхи, Съкровището на Оук Айланд и египетските лампи от Дендера.
· Какво се е случило на внезапно изчезналите неандерталци.

В тази чудесен справочник са включени и 36 снимки и илюстрации, за да бъде задоволено максимално любопитството и на най-запалените търсачи на мистерии от миналото.

Брайън Хотън изследва праисторическите мегалитни обекти, древните светилища и свръхестествените елементи във фолклора и пише за тях. Първата му книга „Скритата история: Изчезнали цивилизации, тайно знание и древни мистерии е преведена на 11 езика (включително и на български). Брайън много отдавна е пленен от древния свят с неговите приказки за свръхестествени неща, а първата искра на тази любов пламва при посещението му на неолитните камерни гробници в Котсуолд Хилс в Англия. Сега живее в Гърция.

За автора:
Брайън Хотън е квалифициран археолог, който изследва и пише за праисторическите мегалитни обекти, древните светилища и свръхестествените елементи във фолклора.

Първата книга на Хотън – „Тайната история на изчезналите цивилизации, тайни знания и древни мистерии, е публикувана през януари 2007 г. и оттогава е преведена на 11 езика, включително на немски, руски, гръцки и китайски. Втората му книга, „обитавани от духове пространства и свещени места, е отпечатана от издателство „Ню Пейдж Букс през юли 2008 г. Третата книга на автора, отново за същото издателство, „Познанието на духа, излиза през септември 2008 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^