Мистериите на Митра (1999)

Мистериите на Митра (1999)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзотерия, Философия, Религия
Езикбългарски
Брой страници300

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Когато Богът-Творец Ахурамазда създал Митра, той му дарил толкова много добри качества, че Митра бил достоен за такава почит и възхвала, каквато получил самия Ахурамазда. Бог Митра е могьщ, смел, великолепен и победоносен. Той е бог на клетвата и верността към сключените договори, пазител на закона и реда, установен от Ахурамазда.
Обител на Митра е Хара Березайти - под самия небесен връх, където няма тъмнина и студ, няма зной и демони, няма болести. Митра се вози на блестяща и украсена със звезди златна небесна колесница, създадена за него от Спента Майню, Светият Дух. След края на своя земен живот Митра се възкачва на небето, от където бди над своите последователи като посредник между върховната сила и сътворения свят. Велик е Митра и както е казал един изследовател, ако поради някакъв катаклизъм християнството бе изчезнало, сега светът би бил владян от Митра.
В "Мистериите на Митра" един от най-значимите изследователи на митраизма ФРАНЦ КЮМАН ви запознава с произхода на иранския бог Митра, с култа към Митра в Римската империя, с доктрината на митраиските мистерии, с ритуалите и церемониите по посвещенията на седемте степени на инициация в мистериите, с толерантността на Митра с другите религии с митраиското изкуство.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^