Описание
Ключови думиЕзотерия, Окултизъм

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Хората от векове са осъзнали, че съществува скрита страна на живота и всяко наше действие, дума и мисъл има своите последици в невидимия свят и обикновено невидимите резултати са много по-важни от тези, които виждаме в реалността на физическото измерение. Поне веднъж в живота си човек е осъзнавал, че мислите са толкова материални, колкото предметите и хората, но малцина имат ясна представа какво точно представлява мисълта. Целта на тази книга е да ни помогне да го разберем.

С много примери двамата автори ни показват, че един от най-интересните и преки пътища от физическия свят към астралния минава през изучаването на мисълта. Всяка мисъл, родена в нашето съзнание, макар и за кратко придобива точно определена форма, наречена мисъл-форма. Създаването на мисъл-формите се подчинява на три общи принципа:

Качеството на мисълта определя нейния цвят.

Характерът на мисълта определя нейната форма.

Яснотата на мисълта определя яснотата на очертанията.

С много богат илюстративен материал Ани Безант и Ледбитър нагледно ни показват различните видове и типове мисъл-форми, защото не е достатъчно само да съществуваме; ние искаме да живеем интелигентно, а за да го постигнем трябва да опознаем себе си и най-голямата сила, която притежаваме - нашите мисли - и да ги превърнем в извор на радост, любов, светлина и надежда.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^