Митническо право (ISBN: 9789546499257)

Описание
Ключови думиПраво

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Изследването на проблемите, свързани с дейността на митническата администрация и нейното правно регулиране не заслужава малкото внимание, което му е отделено в правната наука. Не по-различно е положението в икономическата литература. Доколкото все пак се срещат съчинения на тази тема, с малки изключения, имат коментарен характер или са израз на натрупан практически опит от бивши митнически служители. Няма съмнение, че те имат своята стойност за опознаване на тази специфична и малко позната материя, която е особено актуална във връзка с присъединяването на Република България към Европейската общност.
От друга страна, във висшите училища, които подготвят бъдещите управленски кадри на страната, се чувства остра нужда от изучаването на митническото право, за което свидетелства включването му (като „избираема дисциплина\") в учебните програми на не една от юридическите и икономически специалности. Интересът на студентите в специалностите право, публична администрация, външна търговия и други се доказва от факта, че те сами избират изучаването на тази дисциплина, а това е достатъчно основание за предприемане на един опит за цялостно разглеждане на проблема.
Като всяко систематическо разглеждане на митническата проблематика предлаганият труд надхвърля рамките на учебник за студентите, изучаващи митническото право. Това го прави подходящ за курсовете от следдипломната квалификация, както и за онези митнически кадри, които биха желали да се запознаят с основни юридически понятия и категории, използвани често в практиката, с превратно (непостоянно, променливо) съдържание.
Готов съм с благодарност да приема всяка обоснована и полезна критика.
АВТОРЪТ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^