Многоезичен речник: Хотел, ресторант, кухня (2008)

Многоезичен речник: Хотел, ресторант, кухня (2008)

Многоезичен речник: Хотел, ресторант, кухня (2008)

от 27,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Езици, Езици, Речници, Учебник
Брой страници424

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

/български, английски, немски, френски, руски език/
Предложеният многоезичен речник е предназначен за специалисти в туристическото обслужване, преводачи, преподаватели във висши и средни учебни заведения със специалности, свързани с туризма, студенти, ученици, както и за лица с по-широки интереси. Той осигурява до голяма степен коректното превеждане на съответната специализирана литература, брошури, проспекти, каталози, менюта, рецепти и т. н.

Международният туризъм е отрасъл с определен приоритет в икономиката на България. Успоредно с разширяването на туристическите контакти нараства остро нуждата от специализирани многоезични речници в сферата на туризма. В отговор на тази актуална обществена потребност е изготвен и настоящият българо-английски-нем ски-френски-руски речник.

Той се състои от 5 части и съдържа над 3000 лексикални гнезда, както и най-често употребявани изрази от областта на хотелиерството, ресторантьорството и кулинарията. При подбора на лексикалния материал авторите са се ръководили от неговата честотност, полезност и езикова актуалност.
Термините в трите основни части "Хотел", "Ресторант", "Кухня" са подредени по азбучния ред на българските думи във всеки раздел и подраздел, като към тях са дадени съответните им еквиваленти на английски, немски, френски и руски език. Общата номерация на всички термини и съставените азбучни указатели за всеки език служат за по-добра ориентация и дават възможност за бърз преход от един към друг език. Структурата на частите "Обслужване в хотела" и Обслужване в ресторанта" следва основните дейности в работата на хотелиера и ресторантьора и съдържа ситуативно обусловени фрази.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^