Модели на смъртност (2012)

Модели на смъртност (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници204

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Д-р Димитър Атанасов е преподавател с дългогодишен опит в областта на вероятностите, статистиката и техните приложения в различни области на науката. В Нов български университет води курсове по „Вероятности и статистика", „Приложна статистика" и др. Участвал е в редица национални и международни проекти, има над 30 публикации в областта на статистиката и нейните приложения, автор е на няколко курса от бакалавърско и магистърско ниво.

Целта на тази книга е да представи математическия апарат, с който могат да се моделират процесите на смъртност в популацията, както и някои от основните методи за тяхното изследване. Такива задачи често възникват в области като актюерните науки, моделирането на демографски и екологични процеси, медицината, инженерните науки и др.

Това, което отличава тази книга, е подходът към проблематиката. В преобладаващата литературата обект на изследването е функцията на преживяване. Тук изследването е фокусирано върху функцията на смъртност. Това дава възможност да се илюстрира по какъв начин определени предположения за процесите на смъртност в популацията или за характеристиките, присъщи на организмите, оказват влияние върху интензитета за настъпване на смърт. Въпреки че голяма част от материала в книгата може да се открие под различна форма в редица други книги и учебници, тук стремежът е бил да се използват оригиналните източници и автори като по този начин се демонстрира еволюцията на тази тематика през годините.

Книгата може да се използва за запознаване с основната терминология и методи за анализ и моделиране на данни за преживяване и смъртност. 
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^