Моят път на дервиш (2006)

Описание
Ключови думиЕзотерия, Окултизъм
Брой страници208

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Ричард Файлд е роден през 1934 г. в семейство на стари английски аристократи, но е отгледан от циганка. В живота си е бил певец, солист на известната през 60-те години на миналия век група "The Springfields", брокер на стоковия пазар и търговец на антики. Духовните му търсения преминават през различни езотерични школи, духовни традиции и учители. Силно е повлиян от Гурджиев и Успенски, тибетския будизъм и ученията на коренните индианци.

Една сутрин в магазин с антики в Лондон той среша Булент Рауф (1900-1987), който става негов духовен учител през следващите години и който, под името Хамид, е негов наставник в суфизма в още една книга - "Невидимият път"...

От този момент Ричард намира истинската си родина при суфите и променя името си на Решад. Той е шейх на Мевлеви-традицията на суфизма, която достига назад до големия мистик и поет на 13 век Мевлана Джелаледин Руми.

Макар че се занимава повече от четиридесет години със същината на суфи-ученията, Решад предпочита да няма никакъв етикет. Той казва: "Ние просто сме хора на Пътя... "

Решад Файлд е ръководел различни езотерични школи в Англия, Канада, Швейцария и Америка. Изнася редовно лекции в Европа и провежда многобройни семинари.
Неговата книга "Моят път на дервиш" принадлежи към класиката на духовната литература.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^