Молебен за българския език (2013)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Наука
Езикбългарски
Брой страници200
Тегло263

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Нели Недялкова е доктор по филология, дългогодишен преподавател по български език и литература. Автор е на книгите „Неологизми
в съвременната българска поезия" (1992) и „Художествена неология" (2013), както и на статии, рецензии и информации в специализирания периодичен печат. Членувала е в Международното социолингвистическо дружество (1991-1994). Участва активно в дейността на Съюза на филолозите българисти и Съюза на учените в България.
Книгата „Молебен за българския език" е насочена към психологията на лингвистичния труд и се основава на „Книга за мене си" на акад. Александър Теодоров-Балан, както и на интервюта по лингвистични въпроси (1993, 1997) с видните съвременни лингвисти: Мирослав Янакиев, Христо Първев, Петър Пашов, Кирил Димчев и Михаил Виденов.
Обобщено казано, посочените учени могат да изпълняват най-разнообразни роли: творци, граматици, диалектолози, историци, преводачи, социолингвисти, учители и др Ефективното обединяване на различни роли в личността на един учен е сигурно доказателство за неговия влог историята на науката.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^