Моливко: Моторика за втора възрастова група на детската градина (2011)

Моливко: Моторика за втора възрастова група на детската градина (2011)

Моливко: Моторика за втора възрастова група на детската градина (2011)

от 3,60 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПедагогика
Езикбългарски
Брой страници32

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Развиването на моториката на детската ръка е осъзната цел от учителите в детската градина и от родителите вкъщи. Фината моторика предопределя качеството на детския живот, който налага използването на точни и координирани движения (обличане, рисуване, писане и други житейски и учебни дейности).
Книжката „Моливко. Моторика (4-5 г. )" предлага схематични упражнения за развиване на детската ръка и подготовката й за писане. Те стимулират фините движения на китката и пръстите на ръката чрез оцветяване и дорисуване на картинки и фигури, рисуване на разнообразни видове щриховки и линии (прави, начупени, вълнообразни и т. н. ), повтаряне на пунктирана линия и др.
Правилната работа в книжката се основава на:
* Сътрудничество на възрастния с детето при съобщаване на целта на упражнението и правилата за изпълнението им.
* Мотивиране на дейността на детето като помощ към героите в книжката, решаване на познавателен проблем, стремеж към красиво изпълнение на рисунката и т. н.
* Много търпение, усилие и добри стимули за детето (поощрения, похвали, награди). При отлична работа в книжката оцветете звездичката в горния ъгъл на страницата. Може да изберете различни цветове за различна оценка.
* Интегративен подход при решаване на схематично-моторната и образователната задача (сравняване по вид, големина, форма, разпознаване и назоваване на разположения, сравняване на количества и моделирането им с числови фигури. Количествено и поредно броене до пет и др. ).
Старателното изпълнение на упражненията ще въздейства на детското внимание, мислене, зрително-пространств
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^