Монтесори вкъщи. Сензорно развитие (ISBN: 9789548898669)

Монтесори вкъщи. Сензорно развитие (ISBN: 9789548898669)

от 13,41 лв 4 оферти

Още оферти

 

Монтесори вкъщи. Сензорно развитие

14,90 лв
Информация в магазина
към магазина »
helikon.bg
Описание
Автор Наталия Боброва
Ключови думи Мама-бебе
Език български
Брой страници 112

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга предлага широк набор от лесноизпълними Монтесори упражнения, които развиват мисленето на детето и неговата сензорна чувствителност. Тук ще откриете, че забавната игра може да разгърне умението на вашето дете да анализира, да определя главното, да вижда закономерностите и да взема обосновано решение. Ще научите как наред с това, се развиват и фината и грубата моторика, ориентацията в равнината и в пространството, концентрацията на вниманието.

Сензорните Монтесори материали са специално създадени, за да покажат на детето абстрактните представи за отделните свойства на предметите. С тези упражнения детето се съсредоточава върху усъвършенстването на някое от сетивата - това може да бъде визуално възприятие, тактилно усещане, слух или обоняние.

С достъпни упражнения, детето научава, че околните предмети са не само големи и малки или тъмни и светли, а и че светът е многообразен. Едно и също нещо може да бъде и по-леко и по-тежко, а друго – да е по-светло. Така, правейки откритие след откритие, детето развива чувствителност към тегло, цвят, форма, пространство. Научава смисъла на размера, количеството и числата. Получава трайни знания и увереност в своите сили.

Упражненията в книгата са подходящи за деца над 3 годишна възраст.

--------------

Наталия Борисовна Боброва е сертифициран Монтесори педагог, създател и директор на Монтесори център за ранно развитие, който вече 20 години развива и обучава деца. Има повече от 1000 ученици.

Съдържание:
Увод ... 4
Розовата кула ... 8
Разстилане на килимчето... 20
Кафявата стълба... 22
Кула и стълба... 31
Блокове за цилиндри... 33
Червените пръчки... 42
Цветни плочки... 51
Цветни плочки (продължение)... 58
Конструкционни триъгълници... 66
Конструкционни триъгълници (продължение)... 75
Биноминален куб... 83
Триноминален куб... 86
Цветни цилиндри... 89
Пластмасови геометрични фигури... 91
Кутия с тъкани ... 93
Топлинни плочки... 96
Пружинни цилиндри... 98
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^