Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието (2001)

Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието (2001)

Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието (2001)

от 12,18 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Моралният тормоз може да съществува в двойката, семейството, предприятието и във всяка общност – училище, университет, сдружение... Той често прилича на „майтапене или на обикновено заяждане, нерядко създава впечатление, че тормозеният „си го заслужава. Всъщност става дума ни повече, ни по-малко за психическо убийство. Защото думите могат да дестабилизират, да манипулират, да съсипват… и да убиват!

В какво точно се състои моралният тормоз, до какви средства прибягва „перверзният, какво изпитва жертвата и как да се защити – на тези въпроси дава отговор настоящата книга, посрещната с изключителен интерес във Франция и eвропeйските страни, включително и в България.

Това второ издание ще позволи на повече читатели да се запознаят с едно колкото разпространено, толкова и опасно явление в живота на съвременното общество.

-------------------

Доктор по медицина, Мари-Франс Иригоайен е психиатър, психоаналитик, семеен психотерапевт. Автор е и на „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието, преведена на 24 езика, в това число и на български (ИК „Колибри, 2001).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^