Мъглиж и мъглижани през XX век (2013)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници312

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Род, роден дом, родно място, роден край, родолюбие! С това се е запазила нашата Родина - България. А нейната история е богата. История има и Мъглиж - древно селище - грабено, палено, разрушавано, но останало живо.
Казват, че историята е най-мъдрият съветник на поколенията.
С кратки спомени и щрихи от интересния бит на мъглижани ни запознават авторите на настоящата книга. Опирайки се на лични преживявания, на помощ от свидетели на събитията, на публикувани и непубликувани материали, фотоси, спомени и др. , те написаха и пресъздадоха това, от което нашият град се нуждае.
С благоговение посрещаме жеста на известния български поет Таньо Клисуров, създал стихотворение - преливащо от дълбока обич, възторг от живописния Мъглиж и чувство на синовна гордост.
Значителен е приносът на оказалите съдействие по събирането и подготовката на материалите, на спонсорите-дарители за отпечатването на книгата.
Оригиналното е, че тук са биографиите на над 130 мъглижани - родени, живели и работили през XX век и напомняли за Мъглиж в родината си и в други страни. Снимковият материал също допринася за колоритността и правдивостта на изложението.
Не са поместени имената на представителите на изпълнителната власт в община Мъглиж от началото на XX век до септември 1944 г. поради липса на точна информация.
Извинявайте за пропуснатите и други имена и факти. С благодарност ще се приемат препоръки и мнения.
Уважаеми читателю, разлиствайки страниците, дано успееш да обогатиш познанията си за нашия малък, но красив исторически град, за неговите хора и почувстваш гордия дух на рода мъглижки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^