На пеперудени крила (ISBN: 9789543150823)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Новела
Езикбългарски
Брой страници432
Тегло542

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Николай Ватов е роден на 22 август 1966 г. в Пловдив. Завършил е специалност Биотехнологични процеси в СУ „Св. Климент Охридски. С първата си книга – „Отломки самота (1995), печели конкурс на издателство „Христо Г. Данов. На следващата година става носител на наградата „Южна пролет в раздела за белетристика. Печелил е награди и от други литературни конкурси в страната. Негови разкази са печатани в сп. „ФЕП, „Литературен вестник, в. „Литературен форум, в. „Глас, алм. „Светлик. Втората му книга – „Стъпала към Едем, излиза няколко месеца преди внезапната му смърт на 21 октомври 2000 г.
„На пеперудени крила включва произведенията от двете книги на писателя, както и разкази и новели от периодичния печат и от неговия архив.

„…талантът на младия белетрист се реализира в преосмисляне на Битието, на любовта и на изкуството, в усещането за смъртта като преход към вечността
на душата, и за любовта – като вечно блаженство от сливането с другия. […] За новелиста Ватов любовта и смъртта са духовна необходимост за душата.
Великолепните причудливи форми на Вселената звучат с опияняващи или заплашителни металически мелодии. Призрачна тайнственост излъчват ярко визуалните
картини на фантаста, чиито новели и разкази са готови сценарии за филми. Загадъчността и екзотичността на приказните пространства, сътворени от Николай Ватов, са наситени със символни значения, които днес особено силно ни вълнуват – с болезнения копнеж по ДУХОВНОСТ.

Елка Константинова

Авторът на книгата не е вече сред нас, това беше неговият избор и ние сме длъжни да го уважаваме. Той реши да бъде кратък гост на тази земя, защото имаше много работа по други светове и все бързаше натам. Малко следи остави след себе си, но тяхната дълбочина няма да им позволи да се изличат.

На добър час, Николай, където и да си днес!
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^