На вниманието на господин Президента 2002-2006 (2008)

На вниманието на господин Президента 2002-2006 (2008)

от 27,55 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Публицистика, Социология
Езикбългарски
Брой страници712
Тегло660

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Институциите на властта винаги са представлявали особен интерес за специалистите, медиите и гражданите. Разбира се, главното в отношението към тези институции са резултатите от тяхната дейност и това - как те отстояват националните интереси, доколко успяват в реализирането на своята основна задача — производството на сигурност за държавата и отделния човек. И все пак за нормалното функциониране на всяко демократично общество е изключително важно да има максимална прозрачност на властовите институции - как те функционират, как се вземат решенията в тях, взаимодействието им с останалите структури в управлението и с външните и вътрешните фактори на въздействие и агенти за влияние.
Ето защо книгата „На вниманието на г-н Президента" няма аналог в нашата политическа действителност, а може би и не само в нашата. Тя съдържа материали, подготвяни всеки понеделник без изключение в продължение на 5 години по лична инициатива на автора в качеството му на секретар по националната сигурност на президента Георги Първанов през неговия първи мандат.
Представена е специфичната гледна точка на автора и в същото време внимателният прочит както на казаното в тези анализи, така и на скритото между редовете, позволява да се получи безценна информация за не малко от това, което се е случвало в президентската администрация през тези 5 години. Книгата повдига леко завесата на тази институция и ни помага да си отговорим на редица важни въпроси, да си обясним логиката на поведението на българския президент и по-общо - на структурите от нашата система за национална сигурност.
Николай Слатински е бил народен представител във Великото и 36-то Обикновено народни събрания и председател на парламентарната Комисия по национална сигурност (1992—1994 г. ). Той е утвърден експерт по въпросите на международната и националната сигурност и автор на две монографии и множество други научни и публицистични статии и анализи, посветени на актуални проблеми на външната политика, отбраната и сигурността.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^