Начално обучение на кучето (2003)

Начално обучение на кучето (2003)
Описание
Ключови думиДомашни любимци
Брой страници152

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Кучето е едно от най-ранно одомашнените животни поради ценните му качества на помощник и верен събрат на древния човек. По това време то е играело съществена роля при набавянето на храна на тези хора, участвайки активно при ловуването на диви животни.

В днешно време кучето се превърна в желан компаньон, любимец и член на много семейства. Общуването с него обогатява духовния мир на деца и възрастни. Прави ги по-благородни, емоционални и човечни. Доказано е със статистическа достоверност, че кучето е фактор, който намалява стресовите въздействия.

Не случайно в много страни са издигнати паметници на кучето в знак на благодарност за неговата вярност и преданост.

Отглеждането на куче у дома е свързано с определени ангажименти. Тяхното изпълнение изисква задълбочени познания.

Много стопани предпочитат сами да приучват своите любимци на определени привички и навици и понякога остават разочаровани, защото тяхното куче не се подчинява на зададените команди.

Трябва да се знае, че кучето може да изпълни най-различни команди и задачи, но затова се изисква похват, умение, упоритост и постоянство. Преди всичко кучето трябва да бъде добре възпитано и обучено, за да може да изпълнява някаква команда.

Предлаганата от авторите книга съдържа описание на периодите на поведение на кучето от раждането до половата зрялост. Отразено е поведението на животните в естествената им среда. Читателите могат да се запознаят с началното обучение на младото куче, както и приучването му да изпълнява най-различни команди.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^