Най-големите гафове в бизнеса (2003)

Описание
Ако директорът не беше прекъснал заседанието заради кафето, ако управителният съвет не бе сметнал, че отблясъците по екрана на компютъра са върховете на Елдорадо, ако екипът от лабораторията беше завършил изследването с успех, а не с белезници на китките.

Финансовите провали очевидно вече са само неприятен спомен от миналото, защото днес почти не се случват. Сега в директорските бордове е пълно с прекалено учени, но всъщност кухи глави, и с послушни, ала безмозъчни изпълнители. От отделите по пласмент понякога предлагат такива главозамайващи схеми за опериране с парите на компанията, че на никого не му идва наум да попита дали все пак ще има някаква печалба от цялата тази суетня. Производители, обидени от незачитането на обществото, се впускат през глава в създаването на изделия, които никой няма да купи. „Брилянтни" изобретения, отречени от елементарната икономическа целесъобразност, както впрочем и от всички физични закони. Цяла сбирщина от егоистични, алчни и абсолютно некомпетентни личности, която твърди, че съзира светлина в края на тунела, и обещава тлъсти печалби, макар всъщност напред всичко да тъне в непрогледен мрак.

Тези и още много други истории, описани в тази книга, я превръщат в очарователна и забавна колекция от поучителни разкази.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^