Най-големите гафове в правосъдието (2003)

Най-големите гафове в правосъдието (2003)
Описание
Шантави и изкуфели съдии, воюващи съдебни заседатели, безследно изчезнали престъпници, както и полицаи, завладени от телевизионните програми всичко това, събрано заедно Ви представяме в тази отваряща очите сбирка от правосъдни грешки.

Най-популярното мнение е, че законът е задник. Разбулващата книга на Джоф Тибълс показва, че именно онези, които практикуват и прилагат закона, често са виновни за магарешко поведение. В тези страници са описани тясно свързани със закона ужасни истории от всякакъв вид. Например за съдията, който „забравил" да осъди един мъж на смърт и трябвало да го повика по-късно за това, или катастрофалната грешка на сгрешена самоличност, заради която лондонската полиция стреляла по Стивън Уолдорф - съвсем невинен мъж. Дори полицейските кучета понякога изменят на полицаите, като стават приятели с опасни престъпници и започват да нападат самите пазители на реда.

Престъпниците също правят доста сериозни грешки. Като онези, които спрели камион, за който мислели, че вози парите от казиното, а той се оказал натоварен с картофи. Или други, които пробили отвор на прозореца, пристъпили невнимателно и пропаднали през него. Или пък тези, които пропуснали да заредят с бензин подготвената за бягството кола...

Спиращи дъха, очарователни, завладяващи, тази книга съдържа тези и много други истории на наистина изключителни случки, станали в рамките на закона и извън тях.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^