Най-хубавият роман на всички времена (2014)

Най-хубавият роман на всички времена (2014)

от 16,20 лв 3 оферти
Описание
„Най-хубавият роман на всички времена - свръхиронично заглавие на книга със свръхиронично посвещение:

„Тази книга е посветена на мен. Цял живот съм искал да напиша такава книга. Жалко, че не стана по-хубава.

Напълно в стила на един от най-скандалните, но и най-обичани съвременни румънски писатели, който постоянно преекспонира собствената си персона в социалното пространство и превръща хиперболизацията на своя АЗ и СвръхАЗ в основна линия на творческо и обществено поведение.

Роден на 31 август 1960 г. в Букурещ, Даниел Банулеску завършва инженерство, но работи като коректор, репортер и нощен пазач.

Той твърди, че е направил „румънската литература протеже на фустите (вероятно заради силния еротичен заряд в неговата поезия) и определя мястото си в нея, говорейки за себе си в трето лице: „Въпреки че познава стотици колеги, които са no-талантливи от него, скромният и недодялан автор вижда само три възможности за голяма литература в Румъния: поетът Даниел Банулеску, романистът Даниел Банулеску и драматургът Даниел Банулеску.

Най-хубавият роман на всички времена е последната част от трилогията, посветена на комунистическия диктатор Николае Чаушеску и жена му Елена. Истинска бомба, първата книга „Целувам задника ти, обожаеми водачо! (1994), получава наградата на Съюза на румънските писатели, продава над 20 000 и му печели само елейни критики: „Един роман с изцяло нов тембър и ново звучене, писан с магически-фантастиче
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^