Наръчник по разложение. Признания и проклятия (2006)

Наръчник по разложение. Признания и проклятия (2006)

от 9,90 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиЕзотерия, Философия, Религия
Брой страници290
Тегло341

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Колко щастлив е романистьт или драматургът, че има възможност да изрази себе си, като се предреши, да се освободи от вътрешните си конфликти и още повече от всички онези персонажи, които се боричкат в него! Друго е положението на есеиста, ограничен в рамките на един неблагодарен жанр, където може да даде израз на вътрешните си разногласия само ако непрекъснато влиза в противоречие със самия себе си. Човек се чувства свободен в афоризма - тържество на едно разпаднало се аз...
Чоран

„Скептицизмът\" на Чоран ни разкрива как сам той се е освобождавал от обаянието на интелектуални кумири, социални утопии, философски и художествени моди, от властта на традиции и авторитети и в този смисъл може да помогне на всеки, който пожелае да види с нови очи собствените си илюзии и любимите си авторитети. „Скептицизмът\" на Чоран е плодотворен, защото е преди всичко скептицизъм към самия себе си, мисълта на Чоран е аналитика на собствените му разочарования от предишни кумири, „анатеми\" спрямо по-ранните му „признания\".
Светлозар Игов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^