Наръчник по здравословни и безопасни условия на труд (2005)

Наръчник по здравословни и безопасни условия на труд (2005)

Наръчник по здравословни и безопасни условия на труд (2005)

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Езикбългарски
Брой страници720
Тегло670

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Този наръчник предлага цялостно практическо знание по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятието и учреждението.
Подробно и изчерпателно са разгледани въпросите по гарантиране на здравословни и безопасни условия на труд в инвестиционния процес и в процеса на експлоатация на работното оборудване - механична обезопасеност, електрообезопасеност , безопасно използване на химически вещества и препарати, обезопасеност при специалните съоръжения и дейности. Анализирани са факторите на работната среда и техният контрол. Представени са санитарно — хигиенните изисквания и мерките за тяхното осигуряване. Разработен е цялостен практически модел за управление на дейността по здравословни и безопасни условия на труд в предприятието. Разяснени са задълженията на работодателя при трудова злополука и професионално заболяване. Систематизирани са правомощията на държавата в тази област.
Автори на книгата са Водещи специалисти В Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда\" с ръководител Тотю Младенов.
Целевата аудитория на книгата са работодатели и синдикалисти; специалисти в министерства, държавни и изпълнителни агенции; инспектори по труда; юрисконсулти; специалиста по трудова медицина; членове на комитети и групи по условия на труд и прочее.
Изданието се предлага заедно с книгата „Здравословни и безопасни условия на труд\"
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^