Насилието - начин на живот (2006)

Описание
В какво се състои смисълът на живота? В това да оцелеем? Да се нахраним? Да се напием? Да се изчукаме? Да станеме прочути? Да се трудим? Да мечтаем? Да сътворим нещо полезно? Или да направим на някого мръсотия? Да караме мощна кола? Да си купим жилище? Да направим и родим деца? Да ги отгледаме? Да обичаме близките си? Да направим добро? Да забогатеем? Да станеме началници? Да властваме над другите? Да лъжем и крадем? Да мразим другите? Да бием? Да убиваме?

До каквото и да се докосне човекът, каквото и да създаде, каквото и да направи, каквото и да помисли и почувства, то е пропито с насилие, или причинява насилие. Ако действително има първороден грях, то той не е в секса или познанието, а в насилието. Ние сякаш сме прокълнати да творим насилие дори когато обичаме, дори на любимите си същества. Цялата човешка цивилизация е създадена чрез насилие и причинява насилие. Насилието е начин на живот, то е вътре в нас и ние не можем да избягаме от него...
Лъчезар Гроздински
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^