Наследствени пенсии (2009)

Наследствени пенсии (2009)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво, Социални науки
Езикбългарски
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Райна Койчева е главен асистент по трудово право и обществено осигуряване в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство и доктор по право.
Изследването обхваща всички основни проблеми, свързани с темата, а именно: значение, понятие и обща правна характеристика на наследствените пенсии, разграничение с наследяването, с личните пенсии, както и с други осигурителни плащания по повод на смърт, общи и специфични предпоставки за придобиване право на наследствена пенсия, особености на осигурения социален риск „смърт", кръг на осигурените лица, правила за определяне размера на наследствените пенсии, особености на пенсионното производство по наследствените пенсии.
Направен е задълбочен исторически анализ на развитието на института на наследствените пенсии в България от Освобождението до наши дни (1880 - 2000 г. ), както и редица съпоставки с правната уредба на наследствените пенсии в държавите от Европейския съюз, в Русия, Украйна и Канада. Анализирана е правната регламентация на наследствените пенсии в конвенциите и препоръките на МОТ, както и относимите към тази материя разпоредби в правото на Европейския съюз, а също и българската и европейската съдебна практика.
Монографията е предназначена преди всичко за специалистите в областта на осигурителното право - научни работници, служители в НОИ, съдии и адвокати, но би могла да бъде полезна и на студентите от юридическите факултети, както и на всеки, който се интересува от проблемите на наследствените пенсии.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^