Наука и технологии (ISBN: 9789542600732)

Описание
Ключови думиДетски, Енциклопедия
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Науката прави открития, а технологиите ги прилагат в практиката. Още от най-древни времена хората са наблюдавали времето, поведението на животните и растежа на растенията; техните наблюдения отбелязват началото на науката. Първите науки са броенето (математиката), лечението (медицината), изгревът и залезът на Слънцето (астрономията) и оръдията на труда (механиката). Когато за първи път хората използвали камъните като оръдия на труда, започнал дългият път на технологиите.
В наши дни, за да се сдобият със знания, учените разчитат на методи и наблюдения. По този начин те откриват как протичат явленията и чрез поредица експерименти могат да предскажат какво ще се случи при определени условия. Ако експериментите потвърдят дадена хипотеза, ученият може да открие нов принцип или закон.
В първата част на \"Наука и технологии\" се разглеждат отделните раздели на науката физика, сред които материя и енергия, сила и движение, пространство и време, светлина и звук, електромагнетизъм. Разделът за технологиите обхваща машиностроене, строителство, транспорт, материали, земеделие, медицина и съвременни комуникации.
Възраст: 8+ години.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^