Наука със стил: писане на дипломен проект (2013)

Наука със стил: писане на дипломен проект (2013)

от 13,20 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиБългарска литература
Езикбългарски
Брой страници482
Тегло379

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Книгата „Наука със стил: писане на дипломен проект на доц. д-р Милена Цветкова покрива назрялата потребност във висшето образование от изучаване на такива дисциплини, които не само да дадат ново научно знание за студентите, но и да подпомогнат процеса на адаптиране на младия учен в академичната комуникация.

проф. д. ф. н. Иванка Мавродиева

Акцентите в съдържанието:

 Алгоритъм на дипломния проект
 Разликите между наука, псевдонаука и лъженаука
 Как се чете за научни цели
 Информационно осигуряване на научното изследване
 Структура и оформяне на научен текст
 Цитиране на източниците
 Научна добросъвестност и авторска етика
 Рецензията – правила и етика
 Защита на дипломния проект
 Първа публикация на младия учен
 Как да превърнем дипломната работа или дисертацията в книга

--------------

Доц. д-р Милена Цветкова e преподавател в катедра „Печат и книгоиздаване при Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски.

Автор е на книги в областта на книгознанието и медиазнанието, на изследванията на читателя и четенето, сред които „Книгата като медия (2012), „Информационна култура: Името на четенето (2001, 2009), „Комуникационен мениджмънт (2001), „Четенето – антиманипулативен филтър (2000) и др.

Автор-съставител е на пет био-библиографски издания: „Проф. Марко Семов (2004), „Проф. Андрей Пантев (2004), „Проф. Веселин Димитров (2004), „Доц. Любен Атанасов (2001), „Марко Вачков (1996).

Автор е и на други трудове, ангажирани с повишаване на информационната, публикационната и научната култура на изследователите: „Цитирането: Стандарт и стил (Библиоскоп, 2013), „Академичен стил на цитирането (студия в Годишника на Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ, Т. 13, 2007), „Дипломният проект: Учебно помагало (ФЖМК, 2005).

Научен редактор е на 13 книги, както и на специализираната поредица за „книги за книгата Enthusiast Libris, в която са издадени книгите на Умберто Еко и Жан-Клод Кариер „Това не е краят на книгите (2011) и „Седем разговора с Хорхе Луис Борхес (2011).

Член е на международната редколегия и стилов редактор на научното електронно списание на УНСС „Медии и обществени комуникации. Както в това списание, така и в още едно научно онлайн списание - „Newmedia21. Медиите на 21 век, издавано от ФЖМК при СУ, Милена Цветкова създава единен стил на библиографиране на източниците и уникалните за българските периодични издания „цитат формати. И двете списания през 2012 г. получиха наградата „Златен плакет на Съюза на българските журналисти.

В основата на най-новата книга „Наука със стил е положен опитът на доц. д-р Милена Цветкова в научното ръководство на дипломанти и докторанти, опитът й като лектор по учебните дисциплини „Научноизследовател
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^