Наука за характера (2008)

Наука за характера (2008)
Описание
В тази книга известният американски психотерапевт Орисън Марден ни дава скопъценни мъдри съвети за смисъла на живота, за щастието, за изворите на оптимистичната настройка.
Значение на смеха за здравето като най-евтиното и ефикасно лекарство. Усмивката и смехът удължават живота ни.
Загрижеността, дребните притеснения, тъгата, лошите мисли, страхът ни убиват и ни правят нещастни. Понасяйте големите бедствия бодро.
Доволството и благодарността за това, което имаме, са вълшебната лампа по пътя на щастието. Бодрият дух превръща нещастието в истинско щастие, поражението - в победа. Ако не носите радостта със себе си, никъде другаде няма да я намерите. Природата е извор на радост. Хубаво нещо е човек просто да живее.
Давайте израз на любовта си. Да обичаш и да бъдеш обичан е най-голямото щастие на света.
Щастието е в работата, да правим добро на другите, в дребните неща, които дават тайната на един щастлив ден.
Оптимист е този, който вижда светлата страна на живота, живее със светли позитивни мисли и чувства. Няма нищо по-красиво от човека, излъчващ радост и светлина. Той като слънчев лъч огрява всичко наоколо.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^