Навигация и лоция Т. 2 (ISBN: 9789544498634)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници260
Тегло456

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Том втори включва и представя разделите:

Графично и аналитично изчисляване на координатите на кораба
Кратка теория на определяне мястото на кораба и навигационните измервания
Визуална навигация

Том втори

В трите раздела на този том са описани и представени в подходящ за морската практика вид съвременните знания и практическата методология на способите на водене на кораба в прости условия, определяне и отчитане въздействието на вятъра и морските течения върху пътя на кораба, изчисляване на координатите на мястото на кораба с помощта на автономни бордови средства и способи, кратката теория на навигационните измервания и определения, същността на навигационните грешки и тяхното влияние върху точността на определяне мястото на кораба, способите за определяне на мястото на кораба по визуално измерени навигационни параметри до брегови обекти, използването на визуални створове и визуални ограждащи безопасни навигационни параметри.
Включената тематика в том втори на изданието „Навигация и лоция е от обсега на т. нар. традиционна класическа навигация. Традиционната класическа навигация се отличава с простота на прилаганите способи и дава възможност на навигатора да анализира условията на плаването и внася рационални корекции при нужда в определеното место на кораба. Ето защо тя се явява своеобразен методически фундамент на съвременната радиоелектронна и спътникова морска навигация. Нейното усвояване е неизбежно с цел пълното осмисляне на методите и способите на съвременното корабоводене и гарантиране на навигационната безопасност в сложната и трудна система на съвременното мореплаване.
Представеният в тома материал е съобразен с най-съвременните изисквания за осигуряване на висок стандарт на навигационна безопасност в морското корабоводене. На подходящо подбрани места са включени и съответните термини от морския английски език.
Изложената тематика в този том е в пълно съответствие с тематиката в таблиците за компетентност за капитан, старши помощник-капитан и вахтен помощник-капитан от Кодекса, част А на международната Конвенцията STCW, с нейните последни изменения, в сила от 2012 година, и IMO модел курсовете 7.01 „Master and Chief Mate и 7.03 „Officer in Charge of a Navigational Watch, издадени през 2014 година.
Томът е предназначен за начална и поддържаща подготовка на студенти и курсанти от специалност „Корабоводене, навигатори-стажанти, вахтени помощник-капитани и капитани. Може да се използва и в ежедневната навигационна практика като справочник и методическо ръководство.
Изложението на тематиката в тома е представено в над 250 страници текст и над 195 фигури, фотоси и илюстрации. Богатото илюстроване прави настоящето издание достъпно до широк кръг ползватели, а изложената проблематика лесна за усвояване.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^