Навигация и лоция Т. 3 (ISBN: 9789544498689)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници432
Тегло718

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Том трети включва и представя разделите:

Радио-електронна и хидроакустическа навигация
Хидрометеорологичн о осигуряване на корабоплаването
Корабоводене в специфични условия и особени обстоятелства
Организация на навигационната безопасност

В четирите раздела на този том са описани и представени в подходящ за морската практика вид съвременните знания и практическата методология на използването на радиолокацията и хидролокацията на море, понятията за използването на бреговите радионавигационни системи, използването на изкуствените спътници за навигационни цели, използването на електронни картни навигационни информационни системи, ползваните хидрометеорологични пособия за осигуряването на навигацията и лоцията, хидрометеорологичнит е наблюдения и прогнози за осигуряване на навигационната безопасност, безопасното корабоводене в прибрежни води, теснини и стеснени райони, особеностите на корабоводенето във високите географски ширини и в ледове, безопасното водене на кораба в екстремални хидрометеорологични условия, плаване на кораба по изгодни и безопасни океански пътища, международните правни основи на навигационната безопасност и сигурност на кораба, системите за морска безопасност и същността на организацията на навигационната безопасност на борда на кораба.
Включената тематика в том трети на изданието „Навигация и лоция е от обсега на съвременната електронна навигация с използването на водещите компютърни и космически технологии и съвременната организация на навигационната безопасност.
Представеният в тома материал е съобразен с най-съвременните изисквания за осигуряване на висок стандарт на навигационна безопасност и ефективност в морското корабоплаване.
На подходящо подбрани места са включени и съответните термини от морския английски език, както и пояснения на илюстрациите на английски език. Предвид международната специфика на тематиката, част от нея е представена с най-употребяваните английски термини, чието усвояване и ползване изисква по-висока степен на владеене на морския английски език. Също така усвояването на съвременните навигационни технологии изисква по-висока степен на подготовка по хидрометеорология, електроника и импулсна техника, геодезия и хидрография и други осигуряващи учебни дисциплини.
Изложената тематика в този том е в пълно съответствие с тематиката в таблиците за компетентност за капитан, старши помощник-капитан и вахтен помощник-капитан от Кодекса, част А на международната Конвенция STCW с нейните последни изменения, в сила от 2012 година, и IMO модел курсовете 7.01 „Master and Chief Mate и 7.03 „Officer in Charge of a Navigational Watch, издадени през 2014 година.
Томът е предназначен за начална и поддържаща подготовка на студенти и курсанти от специалност „Корабоводене, навигатори-стажанти, вахтени помощник-капитани и капитани. Може да се използва и в ежедневната навигационна практика като справочник и методическо ръководство.
Изложението на тематиката в тома е представено в над 430 страници текст и над 300 фигури, фотоси и илюстрации. Богатото илюстриране прави настоящето издание достъпно до широк кръг ползватели, а изложената проблематика лесна за усвояване.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^