Небесният барабан (2015)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиДетски, Приказки
Езикбългарски
Брой страници72

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В тази красиво илюстрирана книга са събрани интересни митове и легенди от Древния Китай, които отразяват вековната мъдрост на китайския народ. Те разказват за вечната борба между доброто и злото, честността и лъжата, трудолюбието и мързела. И, както е справедливо в тези приказки винаги побеждава на правдата и любовта.
***
Извадила девойката от косата си пъпка лотос и духнала върху нея — цветът разцъфнал: на всяко листенце се появил бисер, а около зеления плодник тичинките — звездички блестели като злато! Момичето вдигнало с едната ръка цвета, разтворило го като чадър, а с другата ръка хванало момъка и двамата полетели в небесата. Белите облаци ги галели по гърбовете, орли се реели под краката им. Летели толкова високо и толкова бързо, че чак е невъзможно да се опише. С нищо не можеш да ги сравниш освен с вълшебна падаща звезда.
***
Вървял цяла нощ, а на разсъмване се озовал пред висок стръмен хълм. Заобиколил го и що да види — скала, а в скалата пещера, която греела с дивна светлина. В пещерата седял старец, подвил крака, а от него във всички посоки се пръскали ярки лъчи. Тогава момъкът си спомнил какво им разказала майка им за този човек и веднага разбрал всичко. Отишъл при него, учтиво се поклонил и рекъл:
— Почтени старче! Аз вървях цяла нощ, изминах пътя от край до край. Къде сега да търся онази девойка? Тогава безсмъртният старец започнал да хвали момъка.
— Ти си смело момче! Цяла нощ си вървял, изминал си пътя от край до край. Само че девойката живее на един висок връх. Ще тръгнеш на запад, ще превалиш Тигровата планина, ще пребродиш потока на Водните чудовища и ще видиш къщата на една зла магьосница. Тя е превърнала онази девойка в червен божур, държи я в градината зад къщата си. Промъкни се в градината и насочи към божура вълшебното огледалце. Цветето тутакси ще се превърне в красавица. А сега сам решавай ще продължиш ли пътя си или не?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^