Неестествени твари (ISBN: 9789542928805)

Описание
Литературни светила от ранга на Едит Несбит, Дайана Уейн Джоунс, Гахан Уилсън събира Нийл Геймън в сборника с разкази Неестествени твари.

Шестнадесетте разказа, подбрани от Геймън, който е носител на наградите „Хюго и „Небула, варират от смешни до ужасяващи. Вълшебните създания обхващат от върколаци и птици-слънца до неописвани досега такива.

От първата страница Геймън призовава въображението, предхождайки всеки разказ с кратък личен коментар, карайки читателите да си зададат въпроси, от които те никога не са предполагали, че се вълнуват. Кого би изял грифонът? Какъв е вкусът на феникса? Какво се случва, ако разпитваш невидим дракон? Защо закачалките за палта винаги са твърде много? На всички тези въпроси и много други е отговорът е тук. Някои от историите са лековати, други – сърцераздирателни, трети – мъдри, но всички те, със сигурност, ще накарат косите на читателите да настръхнат.

От заплашително мрачни до сюреалистично странни, изцяло в стила на Геймън, тези разкази са страховити, разрушителни и малко зловещи. Почитателите му ще ги „глътнат лакомо.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^