Неизменният антропологичен облик на българите (2014)

Неизменният антропологичен облик на българите (2014)

от 9,00 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници82

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

От дълго време в българското общество битува мнението, че нашия народ е някаква амалгама от различни народи и племена, които са живели или са преминавали през територията на днешна България. Колко обаче това е по-скоро целенасочено наложен мит, отколкото обективна реалност, са се опитали да докажат още преди повече от 70 години група български интелектуалци.

В тази книга са събрани изследването на Димитър Д. Съсълов (индустриалец, основател за Българската Орда), което той прави за произхода на днешните българи, заедно с брошура издадена от организацията „Ратничество за напредък на българщината, в която обширно е разгледана темата на антропологичния облик на българите.

И двата материала са написани на базата на множество изследвания, направени от авторитетни български и световни учени в сферата на биологията, генетиката и антропологията. Сред тях личат имената на проф. д-р К. Дрончилов, проф. д-р Стефан Ватев, д-р Панайот Ганев, проф. д-р Милко Балан, проф. Хиршфелд, проф. Мануила и др.
Цитираните данни от тези изследвания и съпоставките между тях ни разкриват една съвсем различна картина от общоприетата теза за антрополгичния характер на българския народ. Всички изводи от изнесената информация в тази книга гласят, че народът, като естествено образувала се общност от хора в продължение на хилядолетия, е доказуема обективност, а не абстрактно етническо самосъзнание.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^