Нелоялни търговски практики в отношенията търговец - потребител (2014)

Нелоялни търговски практики в отношенията търговец - потребител (2014)

от 12,60 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата изследва глава четвърта (раздел ІV) от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), която въвежда в българското право изискванията на Директива 2005/29/ЕО относно нелоялни търговски практики от страна на търговци към потребители на вътрешния пазар. Представени са практиката и указанията на Европейската комисия и на СЕС по прилагането на Директивата. Разкрити са противоречията между ЗЗП и Директивата и способите за преодоляването им, като са формулирани редица предложения за изменение на ЗЗП. Изяснени са понятията търговска практика и нелоялна търговска практика, видовете нелоялни търговски практики, институционалната структура на европейските и националните органи, призвани да се борят с нелоялните търговски практики, процедурите по издаване на заповеди за забрана на нелоялни търговски практики, административните санкции и съдебните процедури за защита на интересите на потребителите. Включени са многобройни примери на нелоялни търговски практики.
Книгата е предназначена най-вече за практикуващи юристи – служители в администрацията, съдии, адвокати и юрисконсулти, лица, занимаващи се със защита на потребителските права. Тя ще бъде полезна и за търговците, които желаят да съобразят дейността си с изискванията на закона.

----------------
Огнян Варадинов е адвокат от Софийската адвокатска колегия. Бил е началник отдел „Правен и член на Комисията за защита на потребителите. Специализирал е потребителска защита в Германия, Австрия и Франция. Автор на над 20 публикации по проблемите на защитата на потребителите, европейското и екологичното право.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^