Немско-български и българско-немски картинен речник: Duden (2002)

Немско-български и българско-немски картинен речник: Duden (2002)

Немско-български и българско-немски картинен речник: Duden (2002)

от 26,91 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Речници, Учебник
ЕзикНемски
Брой страници880
Тегло1000

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Немско-българският и българско-немският картинен речник DUDEN-ТРУД е осъвременено, пригодено за двупосочно ползване издание, създадено върху основата на популярната в Европа и в цял свят серия двуезични картинни речници OXFORD-DUDEN.
В настоящия речник е използван немският тезаурус, изработен в Библиографския институт в Манхайм с последните промени и осъвременявания от 1994 г. и съобразен с новите правописни правила, приети на 1 юли 1996 г. във Виена. В работата по намиране на българските съответствия по същия начин са привлечени специалисти в разни области на знанието и човешките дейности, преводачи, лексиколози и пр. Двата индекса в края извънредно много увеличават стойността на речника, превръщат го в двупосочен, тоест в два речника в един том.

Речникът е изработен на тематичен принцип. Всяка двойна страница представя присъщия за дадена област речников фонд с точните немски обозначения и българските им съответствия Тематичният принцип спестява продължителното издирване на отделни термини, като събира в една двойна страница цялата терминология, свързана с определена специфична област.

Изображенията предават известен вид информация по-лесно и по-бързо от всякакви словесни обяснения и описания. Онагледяването и тематичният принцип, както и големият дял специфична и техническа терминология правят от настоящия двуезичен речник с два входа нужно допълнение към всеки немско-български и българско-немски речник. Работата с него е от особена полза за всеки, който изучава един от двата езика, както и за всеки, който по един или друг повод и в различна форма осъществява превод между тях. В днешния цялостен и взаимообвързан свят необходимостта да се вършат и двете става все по-наложителна за все по-голям брой хора, превръща се в условие за включването в съвременния живот.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^