Немско-български речник; т. 1-2 (ISBN: 9789548793407)

Немско-български речник; т. 1-2 (ISBN: 9789548793407)

от 80,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници, Учебник
ЕзикНемски
Брой страници1675
Тегло20263

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Създаденият от колектив на Българската академия на науките двутомен Немсно-български речник може да се нарече речникът на германистичната традиция в България. Той е настолен справочник на поколения студенти от специалността немска филология, ученици от езиковите гимназии и на всички, които изучават задълбочено немски език.
Като се отнася с преклонение пред грандиозния труд на неговите създатели, като съзнава отговорността си пред тях за съхраняването му и за продължаването на традицията и като спазва задължението си пред своите читатели да поднася винаги актуални справочници, настоящият издател реши да отрази промените в развитието на немския език през последните години. Затова целият речник бе преработен с новия правопис и бяха въведени много нови думи от областта на науката - електроника, компютърна техника, физика и др. , от икономика, финанси и банково дело, какао и множество думи и изрази от разговорната реч и жаргона.
Двутомният Немсно-български речник отразява съвременното състояние на немския език и сдържа:
най-богатия немскоезиков лексикален запас - от Лесинг до днес
примери за приложението на словесните единици
думи и изрази от всички области на езика - литературен, специализиран, разговорен, диалекти, жаргон
указания за правилната употреба на думите -произношение, ударение, граматична и стилова характеристика, ортографски варианти, синоними и омоними.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^